Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte uitgeverij en het het proces van de puntjes op de i zetten van mijn boek is besloten een nieuwe titel te gebruiken.

De definitieve titel wordt:

 

Overwinnen van trauma, het kan

Het meisje, de hulpverlener en de buddy

Herkenning en vooral erkenning

Ga jij om met iemand met een trauma, iemand met ernstig beschadigende ervaringen, zoals seksueel misbruik? Je eigen kind misschien, een familielid? Of ben je hulpverlener die mensen met traumatische ervaringen begeleidt?

Dan helpt dit boek je begrijpen hoe lang de weg naar herstel is. En vooral dat herstel mogelijk is.

Welke stappen zet Manon, de hoofdpersoon in dit boek, om haar ernstige mentale beschadigingen te verwerken en te overwinnen? Hoe helpt Joop haar, de ervaren straathoekwerker die eveneens een harde jeugd heeft gehad? Hoe verwerkt auteur Ellen ten Berge – die zelf veel gepubliceerd heeft op het gebied van werken met jongeren met complexe problemen – haar eigen worsteling met een beschadigende relatie in haar jonge jaren?

Drie zeer verschillende mensen delen hun diepste ervaringen en reflecteren daar eerlijk op. Ze geven een kijk in een ongeziene wereld die maar weinig mensen kennen. Daardoor krijg je respect voor de zwaarte waar mensen zich doorheen kunnen vechten.

Ondanks de ellendige ervaringen die verteld worden, is dit een bijzonder hoopvol maar ook leerzaam boek.

Share This